(Hrvatski) Naši studenti odlični na Humanijadi 2022.

Sorry, this entry is only available in Croatian.

Humanijada je sportsko natjecanje u kojem se fakulteti koji provode edukaciju u području biomedicinskih znanosti iz cijele Hrvatske i susjednih država, natječu u raznim sportovima. Velika čast je dobiti poziv na natjecanje poput ovoga, a još veća sudjelovati na njemu i predstavljati Zdravstveno veleučilište na ovako prestižnom natjecanju na kojem je ove godine sudjelovalo preko 500 studenata. Ovogodišnja Humanija, čiji je organizator bio Studentski zbor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, održana je u Rovinju u periodu 11.05.-15.05. u „Resort Villas Rubin“.
Naše studentice i studenti, iako malobrojni, ostvarili su zapažene rezultate na svom prvom nastupu. U košarci, studentice su osvojile veliku, srebrnu, a u odbojci zaslužile brončanu medalju. U krosu smo imali dvije predstavnice te je osvojena brončana medalja. Pehari i medalje izloženi su u vitrini u Mlinarskoj 38. Nadamo se da će i u slijedećim godinama održavanja ovog natjecanja rezultati biti, ako ne isti a onda svakako bolji nego ovi sada ostvareni. Posebna zahvala voditeljima Sportske udruge ZVU-a, Gabrijeli Kokotović, Mislavu Topiću i Lani Galović na velikom trudu i radu oko organizacije kao i provedbe ove sportske akcije. Također velike čestitke svim studenticama i studentima na ostvarivanju odličnih rezultata!
A rezultati kao i djeličak sportske atmosfere pogledajte u nastavku teksta.
Natjecali smo se u 8 sportova od ukupno njih 12: Futsal M i Ž, Košarka M i Ž, Odbojka M i Ž, Stolni tenis M i Ž, Odbojka na pijesku MIX, Tenis M, Kros Ž i Pikado. 

 

• U Futsalu, dečki su ispali u četvrtini finala od MEFZG-a koji su na kraju i osvojili, a cure nisu prošle skupinu.
• U Košarici smo bili najuspješniji. Dečki su osvojili 4. mjesto dok su cure osvojile veliko 2. mjesto. Cure su u finalu izgubile od MEFZG-a.
• U Odbojci smo isto bili jako dobri. Cure su osvojile 3. mjesto dok su dečki za bod ispali i nisu prošli u polufinale. Cure su u polufinalu izgubile od osvajačica FBF-a, a u utakmici za treće mjesto pobijedile su SFZG. 
• U Odbojci na pijesku smo imali dvije MIX ekipe (2 cure i 1 dečko). Obje ekipe su ispale u četvrtfinalu.
• U Stolnom tenisu kao i u Tenisu, naši sportaši su ispali u drugome krugu.
• U Krosu smo imali dvije natjecateljice. Barbara Šabanagić je osvojila veliko treće mjesto dok je Marina Župan bila 9 od ukupno 22 natjecateljice, što je isto odličan rezultat.
• Natjecanje u Pikadu je bilo isto MIX i mi smo imali dvije ekipe, jedna muška i druga ženska. Cure su ispale u prvome krugu, a dečki su dogurali do polufinala i na kraju su bili četvrti.

 

Kada se sve zbroji, postigli smo jako dobre rezultate na našoj debitantskoj Humanijadi, prvo rezultatima koje su sportaši postigli, a onda i atmosferom koju su članovi naših ekipa stvorili na samom borilištu. Brojčano ih je bilo jako malo u odnosu na druge fakultete (MEFST je došao s 250 studenata), ali na tribini ih nitko nije uspio nadglasati. U nekim sportovima nam je falilo malo sreće da osvojimo medalju, ali nema veze, biti će bolje dogodine!
Naši sportaši su od organizatora dobili i posebnu pohvalu da su svojim prisustvom na Humanijadi donijeli dodatnu napetu atmosferu na natjecanjima a posebice u Košarci, M Futsalu i Ž Odbojci.

 

Još jednom, ispred Uprave ako i svih djelatnika ZVUa, velike čestitke našim sportašima na ostvarenim rezultatima.
 
 
 

KOŠARKA Ž

Gornji red: Žana Beljan, Ivona Leovac, Maja Jurić i Ivana Karin

Donji red: Marija Dumančić, Maja Ivković i Marijeta Jelovčić

 

KOŠARKA M

Gornji red: Marin Matija Savin Belas, Ivan Jukić, Petar Matasić i Filip Vranješ

Donji red: Mislav Tatović i Bonislav Bošnjak

 

ODBOJKA Ž

Stoje: Ivana Stipić, Sara Huseinčehajić, Barbara Josipović, Marta Pekvarić, Marija Kaić, Jana Pekvarić i Tea Fiket

 

ODBOJKA M

Gornji red: Marin Matija Savin Belas, Mate Gale, Luka Dragović i Mislav Topić

Donji red: Vinko Vardić (trener), Viktor Cvijanović, Mario Tot i Luka Havaši

 

FUTSAL Ž

Gornji red: Žana Beljan, Marijeta Jelovčić, Maja Jurić, Barbara Josipović, Ivona Leovac i Ivana Karin

Donji red: Mislav Topić (trener), Patrik Jerbić (trener), Lana Galović, Maja Ivković i Marija Dumančić

 

FUTSAL M

Gornji red: Mislav Topić (trener), Mate Gale, Luka Dragović, Kujtim Arifi, Vinko Vardić i Boris Lacković

Donji red: Bruno Pečnik, Patrik Jerbić, Mario Tot, Stjepan Anđelić, Toni Knežević i Marin Vuković

 

KROS

Barbara Šabanagić i Marina Župan

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!