(Hrvatski) Sigma Theta Tau International – Alpha Alpha Gamma Chapter

Sorry, this entry is only available in Croatian.

Nakon uspješno provedenih pripremih radnji i odobrenja Sigma Theta Tau International pri Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu 23. svibnja 2020. održati će se ceremonija osnivanja Podružnice Sigma Theta Tau International – Alpha Alpha Gamma Chapter.

Godine 1922. šest medicinskih sestara je osnovalo Sigma Theta Tau International Honor Society of Nursing, danas znano kao Sigma, na Indiana University Training School for Nurses. Naziv je nastao od grčkih riječi storgé, tharsos, i timé, što znači ljubav, snaga i čast. Sigma broji više od 135 000 aktivnih članova u više od 90 zemalja diljem svijeta. Članovi Sigme su istaknute medicinske sestre/ tehničari na vodećim pozicijama koji su aktivno uključeni u istraživanja te razvoj brojnih sestrinskih programa. Više informacija o STTI možete pronaći na https://www.sigmanursing.org/

 

Misija i vizija društva

Misija STTI predstavlja unaprjeđenje svjetskog zdravlja te promicanje sestrinske izvrsnosti u obrazovanju, rukovođenju i djelovanju. Vizija jest postati globalna organizacija po izboru medicinskih sestara i tehničara.

 

Članstvo u društvu

Članstvo u ovom prestižnom međunarodnom društvu mogu ostvariti medicinske sestre koje ispunjavaju uvjete propisane od strane Sigma Theta Tau International koji se odnose na izvrsnost u obrazovanju odnosno doprinos razvoju sestrinstva kroz svoj profesionalni rad i uspjeh.

 

  • Prijavu u svojstvu iznimnog profesionalca (en. Nurse Leader) možete popuniti ovdje.
  • Studenti studija sestrinstva mogu se prijaviti ovdje.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!