(Hrvatski) Studenti stručnog studija sanitarnog inženjerstva posjetili Centar za rehabilitaciju Silver i na taj način obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Sorry, this entry is only available in Croatian.

Studenti stručnog studija sanitarnog inženjerstva u sklopu kolegija Javno zdravstvo pod vodstvom nastavnika dr. sc. Aleksandra Racza, te uz nekoliko dragovoljnih predstavnika studenata radne i fizioterapije posjetili su 4.12.2012. Centar za rehabilitaciju Silver i na taj način obilježili jučerašnji – Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

U interaktivnoj razmjeni iskustva i znanja s stručnim osobljem Centra upoznali su se s radom ustanove socijalne skrbi koja je jedinstvena u ovom dijelu Europe, koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad sa psima pomagačima (psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi). Zahvaljujući nesebičnom domaćinstvu i posvećenom vremenu zaposlenici Centra upoznali su i uključili u demonstraciju naše studente u programske aktivnostima koje provodi Centar Silver a koje su namijenjene radu s osobama oštećenog vida; teško pokretnim osobama;djeci s teškoćama u razvoju (cerebralna paraliza, autizam, sljepoća, neurorizična djeca, ADHD i drugo) te osobama s tjelesnim, mentalnim ili intelektualnim oštećenjem. Domaćin nam je bio i naš bivši student, prvostupnik radne terapije gdin. D. Duić kojemu se, kao i svom djelatnicima Centra najtoplije zahvaljujemo i preporučamo za studijski obilazak i dogodine s novom generacijom sanitaraca.

U prilogu na fotografijama možete vidjeti naše druženje s rehabilitacijskim i terapeutskim psima i psima vodičima, te prve korake koji su naši studenti s psom vodičem proveli na poligonu za slijepe i slabovidne osobe.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!