(Hrvatski) Studenti Zdravstvenog veleučilišta sudjelovali su na terenskoj nastavi na temu primjene HACCP sustava i sustava upravljanja u procesima proizvodnje

Sorry, this entry is only available in Croatian.

Studenti druge godine specijalističkog diplomskog studija sanitarnog inženjerstva sudjelovali su 19. i 20. veljače 2014. godine na terenskoj nastavi u Daruvaru i okolici, na temu primjene HACCP sustava i sustava upravljanja u procesima proizvodnje, pod vodstvom mr.sc. Saše Šušnića i koordinatorice studija dr.sc. Ane Mojsović Ćuić.

U dvodnevnom trajanju terenske nastave, studenti su se na primjerima dobre prakse dodatno upoznali s procesima upravljanja i implementacije u proizvodnji prema normama ISO standarda i HACCP principima i sudjelovali u obilascima nekoliko tvornica i objekata. U tvornici Studenac-Lipik, prisutnima je gospodin Damir Mateš, tehnolog-specijalist za proizvodnju, objasnio i pokazao u pogonu proces proizvodnje punjenja vode, kao i kontrolne i kritične točke procesa. U Daruvarskim toplicama, studenti su imali iznimnu priliku upoznati sustav upravljanja objektom, te primjenu HACCP sustava kroz direktnu prezentaciju rada u kuhinji. U Pivovari Daruvar, poznatoj po proizvodnji Starog češkog piva, proces kontrolirane proizvodnje uz degustaciju piva objasnio je glavni tehnolog gospodin Krešo Marić. Obilazak smo završili posjetom tvornici za preradu ribe Irida, pod vodstvom glavnog tehnologa gospodina Slaveka Holečeka. Obilaskom cjelokupnog pogona predočen nam je proces proizvodnje, razvoj, održavanje kao i kontinuirano unapređivanje sustava upravljanja i tehnologije, a naposljetku su nas domaćini ugostili ponudom svježe pripremljenih proizvoda Tvornice Iride.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!