Stručni studiji Zdravstvenog veleučilišta

Sukladno uputama Agencije za znanost i visoko obrazovanje upis na prvu godinu stručnih studija Zdravstvenog veleučilišta obavlja se temeljem Državne mature putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta http://www.postani-student.hr)

Broj studenata koji će se upisati u prvu godinu stručnih studija;

Redbr.

Naziv studija

Broj upisnih mjesta

   

Redovni studenti

Izvanredni studenti

Stranci

1.

Studij fizioterapije

90

10

5

2.

Studij fizioterapije Pakrac

0

50

0

3.

Studij medicinsko laboratorijske dijagnostike

40

10

0

4.

Studij radiološke tehnologije

40

10

0

5.

Studij radne terapije

50

0

0

6.

Studij sanitarnog inženjerstva

50

10

0

7.

Studij sestrinstva

90

20

5

 

Uvjeti upisa studenata u prvu godinu stručnih studija :

a) Položeni slijedeći ispiti Državne mature:

  1. Hrvatski jezik (B razina)
  2. Matematika (B razina)
  3. Strani jezik ( B razina)

b) Potvrdnica pripadajućeg školskog dispanzera o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za upis na studij pri Zdravstvenom veleučilištu.

c) Za studij radiološke tehnologije dokumentacija koja uključuje potvrdu o sposobnosti za rad u zoni ionizirajućeg zračenja (kariogram nije potreban). Predmetnu potvrdu možete zatražiti isključivo od ovlaštenih medicina rada Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost. Ovlaštene medicine rada možete pogledati ovdje.

d) Za studij medicinsko-laboratorijske dijagnostike dokumentacija (potvrdnicu) koja uključuje nalaz oftalmologa koji se odnosi na oštrinu vida i razlikovanje boja.

e) Fotokopiju osobne iskaznice

 

Kriterije za sastavljanje liste uspješnosti pri upisu studenata u prvu godinu studija putem NVVO možete pogledati ovdje.

Gore navedene predmetne potvrdnice potrebno je dostaviti uz popunjeni obrazac, koji se može preuzeti na WEB stranici ZVU-a(http://www.zvu.hr/wp-content/uploads/P_UP_2018.pdf),  a dostavlja se poštom ili osobno na Zdravstveno veleučilište, Mlinarska cesta 38, 10 000 Zagreb, p. p. 901, s naznakom za razredbeni postupak 2018 uz priloženu kopiju osobne iskaznice kandidata, najkasnije do 6.srpnja 2018.god.

Nakon provedbe rangiranja kandidata liste će biti objavljene na Nacionalnom informacijskom sustavu http://www.postani-student.hr putem kojeg kandidati potvrđuju upis na Zdravstveno veleučilište. Pravo upisa na studijski program imaju samo oni kandidati koji se na rang-listi nalaze iznad upisnog praga.