Stručni studiji Zdravstvenog veleučilišta

Sukladno uputama Agencije za znanost i visoko obrazovanje upis na prvu godinu stručnih studija Zdravstvenog veleučilišta obavlja se temeljem Državne mature putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta http://www.postani-student.hr)

Broj studenata koji će se upisati u prvu godinu stručnih studija;

Redbr.

Naziv studija

Broj upisnih mjesta

 

 

Redovni studenti

Izvanredni studenti

Stranci

1.

Studij fizioterapije

90

10

5

2.

Studij fizioterapije Pakrac

0

50

0

3.

Studij medicinsko laboratorijske dijagnostike

40

10

0

4.

Studij radiološke tehnologije

40

30

0

5.

Studij radne terapije

50

0

0

6.

Studij sanitarnog inženjerstva

50

10

5

7.

Studij sestrinstva

90

30

5

 

Uvjeti upisa studenata u prvu godinu stručnih studija :

a) Položeni slijedeći ispiti Državne mature:

  • Hrvatski jezik (B razina)
  • Matematika (B razina)
  • Strani jezik ( B razina)

b) Potvrdnica pripadajućeg školskog dispanzera o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za upis na studij pri Zdravstvenom veleučilištu. Potvrdu nadležnog školskog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studijske programe na Zdravstvenom veleučilištu možeti preuzeti ovdje.

c) Za studij radiološke tehnologije dokumentacija koja uključuje potvrdu o sposobnosti za rad u zoni ionizirajućeg zračenja (kariogram nije potreban). Predmetnu potvrdu možete zatražiti isključivo od ovlaštenih medicina rada Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost. Ovlaštene medicine rada možete pogledati ovdje.

d) Za studij medicinsko-laboratorijske dijagnostike dokumentacija (potvrdnicu) koja uključuje nalaz oftalmologa koji se odnosi na oštrinu vida i razlikovanje boja.

e) Sliku osobne iskaznice (obje strane)

 

Predmetne potvrdnice potrebno je dostaviti putem web obrasca na adresi https://www.zvu.hr/postani-student-prijava/ najkasnije do 2. srpnja 2021. godine.

 

Kriterije za sastavljanje liste uspješnosti pri upisu studenata u prvu godinu studija putem NVVO možete pogledati ovdje.