Održani 25. Dani psihijatrijskog društva HUMS-a

BRIJUNI – Međunarodna konferencija, 25. Dani psihijatrijskog društva HUMS-a, održana je 15. – 18. svibnja 2019. godine u Hotelu Istra Nacionalnog parka Brijuni. Glavne teme ovogodišnjeg skupa bile su Moderno doba u psihijatrijskom sestrinstvu te Alzheimer i druge demencije

Na skupu je sudjelovalo stotinjak sudionika, a izloženo je oko 30 radova, poster prezentacija te radionica. Ispred Zdravstvenog veleučilišta na skupu su, osim sudjelovanja u radu stručnog odbora, radove izložili i dr.sc. Biserka Sedić na temu Izazovi suvremenog sestrinstva u psihijatriji te Boris Ilić, dipl.med.techn. s temom Perspektive razvoja psihijatrijskog sestrinstva unutar zdravstvenog sustava.

 

Između ostalog, predstavljena je i hrvatska verzija knjige‘Najbolja skrb za osobe s demencijom u bolničkim uvjetima – praktični vodič’ , o kojoj je pričala Senka Repovečki, mag.med.techn., predavač na Zdravstvenom veleučilištu.

U okviru konferencije, dodijeljena je i tradicionalna nagrada ‘Darja Benussi‘ za poseban doprinos psihijatrijskom sestrinstvu, koja je ove godine uručena prethodnoj predsjednici Društva te predavaču Zdravstvenog veleučilišta, gospođi Zinki Bratuša, dipl.med.techn.

Zahvaljujemo predsjednici Psihijatrijskog društva HUMS-a, Martini Filko Kajba, dipl.med.techn. na pozivu, kao i članovima organizacijskog i stručnog odbora te se veselimo novom susretu i razmjeni iskustava dogodine.

 

Na slici (s lijeva na desno): Boris Ilić, Biserka Sedić, Zinka Bratuša, Senka Repovečki.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!