Predstavljena knjiga – zbornik radova ‘Čovjek i smrt’

ZAGREB – Zbornik radova sa znanstvenog skupa „Čovjek i smrt – teološki, filozofski, bioetički i društveni pristup“ predstavljen je u četvrtak, 13. srpnja 2017. u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu.
Glavni urednik knjige, prof. dr. sc. Ivan Markešić s Instituta Ivo Pilar, a ujedno i redoviti profesor na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, napomenuo je kako je znanstveni skup, čiji je plod rada i predstavljeni zbornik, održan u rujnu 2016. u Klovićevim dvorima, u želji da se odgovori izazovima suvremenoga doba i rasvijetli neka pitanja kulture dostojanstvenog umiranja i smrti. Podsjetimo, na znanstveno-stručni skupu održanom u Klovićevim dvorima sudjelovali su i dr. sc. Biserka Sedić te Boris Ilić, dipl. med. techn. s radom „Mediji i samoubojstva“.
O zborniku su govorili sociolog prof. dr. sc. Ivan Rogić, teolog prof. dr. sc. Stjepan Baloban, povjesničar umjetnosti prof. dr. sc. Frano Dulibić, leksikograf doc. dr. sc. Goran Sunajko te glavni urednik zbornika prof. dr. sc. Ivan Markešić.
Knjiga radova, kao i sam skup, obilježeni su interdisciplinarnim pristupom pitanja smrti, kroz teološki, filozofski, medicinski i bioetički pristup, ali je sagledana i kroz medijsku, arhitektonsku te sociološku prizmu.
Predstavljanju knjige nazočili su i nastavnici Zdravstvenog veleučilišta, Marija Brdarević, prof., Ana Marija Hošnjak, dipl. med. techn. i Boris Ilić, dipl. med. techn.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!