Studenti sudjelovali na sportskom natjecanju “Foijada”

U petak 17. lipnja 2016. studenti Zdravstvenog veleučilišta sudjelovali su u studentskom sportskom natjecanju ”Foijada” u sklopu proslave Dana sporta na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Glavni inicijator i voditelj puta bio je dr.sc.Ozren Rađenović kojem se ovim putem toplo zahvaljujemo na uloženom trudu kako bi uz pomoć Uprave Zdravstvenog veleučilišta ostvarili sudjelovanje naših studenata na spomenutom natjecanju.

Foijada je ove godine brojala svoje održavanje već 11. godinu za redom pa možemo reći da smo bili dio tradicije Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Natjecanje Foijada se organizira  u cilju i nadi za poticanjem bavljenja sportskim aktivnostima među studentskom populacijom. Na tu temu i ideju Foijade se kratkim riječima osvrnuo i sam organizator Damir Vučić, prof.:

”Kako je potreba mladih za bavljenje sportom danas izraženija više nego ikad, očekujemo da ćemo i na ovaj način mnogo učiniti za dobrobit studentske populacije, ali i svih ostalih zaljubljenika u sport. Usaditi nekome naviku za kretanjem i bavljenjem sportom danas je sve teže postići. Današnje generacije mladih stvaraju nam obvezu da aktivnije djelujemo kao profesionalci na svom polju rada i pružimo im ono najvrijednije – zdravlje!”

Studenti Zdravstvenog veleučilišta natjecali su se u malom nogometu, košarci 3×3 i u stolnom tenisu u pojedinačnoj konkurenciji, a osvojili su medalje i pehare u sljedećim kategorijama:

1.STOLNI TENIS (pojedinačno)

  • mjesto (srebro) – Mia Sarah Duvnjak
  • mjesto (bronca) – Manuela Šimičić

2.KOŠARKA 3X3

  • mjesto (bronca) – Jelinčić Tomislav, Opačić Sven, Sanković Leo, Šaban Matej

Studenti i dr.sc.Ozren Rađenović okušali su se i u novoj aktivnosti u Hrvatskoj pod nazivom Battle Archery kako je domaćin osigurao poligon i adekvatnu opremu te stručne prezentatore iz Accredo centra Međimurje.

Nakon natjecanja prigodno smo se podružili i razgledali grad Varaždin i njegovu baroknu raskoš.

Organizatori su opetovano pozdravljali dolazak Zdravstvenog veleučilišta na Foijadu, pogotovo u tolikom broju(24) jer on govori o zainteresiranosti naših studenata za sportske aktivnosti i podršku našeg Fakulteta za sudjelovanje studenata u sportskim događajima te se nadaju kako ćemo nastaviti dobru praksu u budućnosti i sudjelovati u nadolazećim Foijadama.

Studentski zbor

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!