Obilježen Dan Zdravstvenog veleučilišta

U srijedu 23.4.2014. Zdravstveno veleučilište obilježilo je 48. rođendan.

Svečanom sjednicom Stručnog vijeća na kojoj su nakon pozdravnih govora Uzvanika – Slavka Antolića, dr.med. ispred Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i doc. dr. Ognjena Brborovića ispred Upravnog vijeća i MZOS još jednom iskorištena je prilika da se zahvalimo svim našim djelatnicima i suradnicima na svekolikim naporima koje je svatko ponaosob uložio u osiguravanje kontinuiteta rada i kvalitete ove najstarije ustanove u Hrvatskoj koja školuje preko 4000  studenata koji se školuju za 6 zdravstvenih profila.

Ove godine napravljen je i iskorak prema javnom obilježavanju godišnjice otvarajući Veleučilište prema građanima i marginaliziranim skupinama za čiju životnu skrb i služenje se i školuju naši studenti. Dan Veleučilišta obilježen je javnim zdravstveno preventivnim akcijama u Parku Ribnjak u sklopu kojih smo podijelili četiristo toplih obroka, jabuke i zdrava peciva sudionicima akcije koja se odvijala u sklopu Dana preventive 2014. u organizaciji HDJZ – HLZ i uz pomoć naših volontera studenata i nastavnika studija  sestrinstva i fizioterapije, koji su uz pomoć licenciranih medicinskih sestara i fizioterapeuta, građanima mjerili šećer, tlak, BMI, vid (u suradnji s Veleučilištem Velika Gorica)  te ih educirali o metodama prevencije iz fizioterapije.

Uz brojne zdravstvene aktivnosti građani su mogli uživati u druženju, kreativnim radionicama za djecu, glazbi uličnih svirača, uličnoj tjelovježbi i brojnim drugim aktivnostima s ciljem promoviranja zdravog života i podizanja svijesti o prevenciji u zdravlju. Zdravo druženje namijenjeno baš svim Zagrepčanima potrajalo je do 18 sati. Polaznicima Zdravstvenog veleučilišta ovo je samo jedno u nizu sudjelovanja u brojnim aktivnostima kojima promoviraju zdrav život, građanima pomažu u shvaćanju važnosti preventive te sudjeluju u humanitarnim akcijama.

Zahvaljujemo svim uključenima, a posebno Ustanovi Dobri dom koje je osiguralo distribuciju 400 obroka, Prihvatilištu za beskućnike HCK, Veleučilištu Velika gorica, patronažnim sestrama iz Domova zdravlja, dužnosnicima HZZO na čelu sa dr. Vargom, Gradu Zagrebu i svim Zagrepčanima i Zagrepčankama bez kojih sve ovo ne bi imalo smisla.

Čestitku v.d. dekana dr.sc. Aleksandra Racza, prof.v.š. možete pogledati u prilogu.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!