Završena Uskršnja humanitarna akcija darivanjem prikupljenih donacija za štićenike Centra za rehabilitaciju “Stančić” – Dugo Selo i osmeročlanu obitelj iz Remetinca u Zagrebu

Studentski zbor Zdravstvenog veleučilišta 14. travnja 2014. završio je veliku Uskršnju humanitarnu akciju darivanjem prikupljenih donacija za štićenike Centra za rehabilitaciju “Stančić” – Dugo Selo i osmeročlanu obitelj iz Remetinca u Zagrebu .

 

Centar za rehabilitaciju Stančić osnovan je 1955. godine. Osnivačka prava nad Centrom ima Republika Hrvatska, a ustanova je pod neposrednom ingerencijom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. U Centru je smješteno do 350 stanara životne, dobi od 3 do 70 godina starosti, s tendencijom sve većeg udjela starijih osoba,  s intelektualnim teškoćama i pridruženim višestrukim smetnjama (cerebralna paraliza, epilepsija i drugo). Obzirom na stambene uvjete, koji u potpunosti ne zadovoljavaju suvremene tendencije skrbi za osobe s posebnim potrebama, provodi se transformacija ustanove i uvođenje novih oblika smještaja te poboljšanje uvjeta stanovanja.

 

Uskršnjom humanitarnom akcijom Studentskog zbora, prikupljene su higijenske potrepštine, hrana, igračke, odjeća za djecu i odrasle.

 

Posjetom Centra i osmeročlane obitelji darovani su nam mnogi osmjesi zahvale korisnica i korisnika, djece i roditelja, a ponajviše smo primili puno ljubavi i veselja uoči Uskrsa.

 

Hvala Vam što ste pomogli uljepšati ovaj Uskrs štićenicima Centra i obitelji!

 

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!