Posjet tvornici dječje hrane Hipp

Kao dio terenske nastave kolegija Sustavi upravljanja II, studenti su 19.02.2024. posjetili tvornicu dječje hrane Hipp u Glini. Pošto se radi o tvornici čiji je poslovni model temeljen na konceptu BIO proizvodnje prof. Clausa Hipp-a i baziran na sustavu kvalitete iznimno visoke razine studentima je ovo bila jedinstvena prilika za učenje i primjenu do sada stečenog znanja u praksi. Predstavljene su ekološke i ekonomske akcije povezane s društvenom odgovornošću čime se uspostavlja obvezujući sustav etičkih načela i razvija međunarodna i međugeneracijska poduzetnička strategija.

Uz stručno vodstvo proizvodnim pogonom, procesnim i mikrobiološkim laboratorijem te laboratorijem za kemijske analize hrane, voditeljica upravljanja kvalitetom, mag. Ladislava Klasić Stanković održala je predavanje kojim je obuhvatila sljedeće sadržaje:

  • Zakonsku regulativu (preduvjetni program, HACCP, GMP, GLP, GxPs…)
  • Komercijalne standarde (BRCGS, alergeni, robne marke)
  • Kulturu sigurnosti hrane
  • Organsku proizvodnju
  • Održivost
  • Zaštitu klime

Prilikom posjeta osjećali smo se dobrodošlo, svi zaposlenici tvornice primili su nas toplo, a ujedno se odnosili vrlo profesionalno. Studenti su posjet ocijenili korisnim za njihov daljnji rad i usvajanje znanja te isti preporučili i budućim generacijama.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!